T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / ÇARŞAMBA - Durmuş Torun İlkokulu

Etiket Sonuçları: Durmuş Torun İlkokulu

Mrt

Okulumuzda İngilizce öğretmenimiz Gülcan KÖSEOĞLU aracılığıyla '50 Must' e-Twinning projesi yürütülmektedir. Öğretmenimize teşekkür eder; projede yer alan öğrencilerimize başarılarının devamını dileriz.

 

 

50 Must projesi; Samsun İlkadım ve Çarşamba ilçelerindeki çeşitli okullarda ve Hırvatistan'da kurucu ortağımız ile yürütülmektedir. Çalışmalarımız Aralık ayı ile başlayıp Mart ayında sonlanacaktır. Amacımız 9-12 yaş aralığındaki çocuklarımıza İngilizce'de en çok kullanılan 50 ifadeyi çeşitli etkinlik ve aktivitelerle öğretip kullanmalarını sağlamaktır. Bunu yaparken diğer önemli hedefimiz ise öğrencilerimizin bu ifadeleri ezberleyerek değili bu ifadeleri kullanarak ve konuşmaktan çekinmeyerek öğrenebilmelerini sağlamaktır. Ayrıca bunu amaçlarken çeşitli WEB 2 araçlarının kullanımını öğretip öğrencilerimizin eğlenceli ve etkili çalışmalarda yer almalarını sağlamaktır. 

Haz

01/06/2023 tarihinde anasınıfı öğrencilerimizin yıl sonu etkinliği için okulumuza gelen şube müdürlerimiz Yusuf TANRIÖVEN ve Osman DEMİRPENÇE'ye, değerli okul ve kurum müdürlerimize, Çay Mahallesi muhtarımız Kadir YANAK'a ve değerli velilerimize teşekkür ederiz. 

 

Öğrencilerimizi hazırlayan, büyük emek harcayan anasınıfı öğretmenlerimiz Ayşenur ŞİRİNKAYA ve Kadriye YAPAKÇI'ya teşekkür ederiz. 

Nis

"Küçük hanımlar, küçük beyler. Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı ve bir mutluluk parıltısısınız. Memleketi asil aydınlığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız."

                                                                                                                               Mustafa Kemal ATATÜRK

 

Okulumuzda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Sihirbazlık ve palyaço gösterilerinin ardından çeşitli çocuk oyunları oynandı. 

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. 

Mrt

ARTISTS OF THE FUTURE“ GELECEĞİN SANATÇILARI adlı eTwinning projesi 3 ülke ve 12 ortak öğretmen ile 2022/2023  Eğitim Öğretim Yılında uygulamaya başladık.

 

Projemiz, hayatımızın her alanında sanata ihtiyaç duyulduğunu, sanatsal yaklaşımın geliştiğini hissettirerek, disiplinler arası bir yaklaşımla sanatın her dalını etkinlikler, oyunlar ve grup çalışmalarıyla çeşitlendirmek; bunu yaparken de  Web2.0/web3.0 araçlarını kullanmak, desteklemek, eğlenerek öğrenmeyi amaçlamaktadır.

 

Projemizde Türkiye (9), Litvanya(1) ve Kuzey Makedonya(2)’dan ortaklar bulunmaktadır.

Mrt

"Kadınlar içtimai hayatta erkeklerle birlikte yürüyerek birbirinin yardımcısı ve destekçisi olacaklardır."

                                                                                Mustafa Kemal ATATÜRK

 

 

Anasınıfı öğrencilerimiz öğretmenleri ile birlikte okulumuzun değerli kadın emekçilerinin gününü kutladılar. 

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü kutlu olsun.

Şbt

Okulumuz öğrencilerinden Elbistan'daki arkadaşlarına destek...

 

4/B sınıfı öğrencilerimiz Eğitim-Öğretime ara verilmek zorunda kalınan dönemde öğretmenlerinin onlara gönderdiği atkı örme videosu ve öğretmenlerinin yönlendirmesi ile atkılar örüp Elbistan'daki arkadaşlarına yardımlarıyla birlikte gönderdiler.

Ock

Okulumuzda Elif TUNCEL öğretmenimizin kurucu ortaklığıyla 'LEARN and DESİNG with WEB 2.0' eTwinning projesi başlamıştır. Projede Romanya'nın Galati 

ve Bükreş illerinden Hırvatistan'ın Rijeka-Fiume ilinden ve Türkiye'nin  İstanbul, Samsun, Eskişehir, Şanlıurfa  ilinden toplam 10 katılımcı bulunmaktadır.

 

LEARN and DESİNG with WEB 2.0

(Web 2.0 İle Öğren ve Tasarla)

Projemizin amacı web 2.0 araçlarını kullanarak içerik oluşturmak, yaratıcılık becerilerini geliştirmek ve teknolojik yeterlilik kazandırmaktır. 

1. Teknolojiyi etkin ve doğru kullanma becerisinin kazandırılması 

2. Öğrencilerimizde güvenli internet kullanım becerilerinin geliştirilmesi 

3. Öğrencilerimizin işbirliği becerilerinin arttırılması 

4. Öğrencilerimizin web 2.0 araçlarına alışmalarının sağlanması 

5. Öğrencilerimizin yaratıcılığının geliştirilmesi 6. Öğrencilerimizin eğlenerek daha etkili öğrenmelerini sağlamak amacımızdır. 

Ulusal ve uluslararası ortaklarla çalışacağız Projemiz 4 ay sürecektir. 

 

 

Ock

05/01/2023 tarihinde okulumuzda İpek Psikoloji Eğitim ve Danışmanlık Merkezi'nden Uzm. Psikolog İpek KARAMAN tarafından velilerimize 'Sınırlar ve Kurallar' konusunda seminer verildi. 

 

Durmuş Torun İlkokulu olarak Psikolog İpek hanıma teşekkür ediyoruz. Ayrıca velilerimize ilgilerinden dolayı teşekkür eder ve bu tür veli seminerlerinin devamının geleceğini bildiririz.

 

Ock

4. Sınıflarımız 02/01/2023 tarihinde önce Çarşamba Gençlik Merkezinde Çarşamba Belediyesi tarafından düzenlenen uygulamalı trafik eğitimi aldılar. Sonrasında ise Çarşamba Bilim Parkını ziyaret edip oradaki görevli öğretmenden bilgileri alıp düzenekleri denediler.

Ara

Okulumuzda 12-18 Aralık tarihleri arasında Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası ile ilgili bir dizi etkinlik düzenlenmiştir. 

Haftanın amacı, yerli tüketimin bilinçli olarak artmasıdır. Bu hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve ''yerli malı kullanmanın önemi'' vurgulanmıştır. İnsanların parasını, malını, eşyalarını, zamanını ve sağlığını gerektirdiği gibi korumak ve dikkatli kullanmasına tutumlu olmak denir. İhtiyaçlara harcandıktan sonra artakalan para ile yatırım yapmanın önemi üzerinde durulmuştur. Tüketilecek ürünlerin ülkede üretilen ürünlerden seçilmesinin gerekliliği anlatılmıştır.


Ara

14/12/2022 tarihinde okulumuz öğretmenlerine, İlkadım BİLSEM Felsefe Öğretmeni İdil KEFELİ tarafından 'Özgül Öğrenme Güçlüğü Farkındalık' semineri verilmiştir. 

En kısa sürede velilerimize de 'Özgül Öğrenme Güçlüğü' aile eğitimi verilecektir.

Ara

Okulumuzda Elif TUNCEL öğretmenimizin koordinesinde 'From Waste to Art' eTwinning projesi başlamıştır. Projede Türkiye'nin Samsun, İstanbul, Mersin, Şanlıurfa, Bartın, Bitlis ve Konya illerinden ve Romanya'nın Galati ilinden toplam 10 katılımcı bulunmaktadır.

 

From Waste to Art

Bu proje ile ilkokul öğrencilerine "atık oluşum sürecini bilme, atık oluşumunu önleme, atık oluşumu durumunda doğru ayrım yapma, geri dönüşümün kaynakların verimli kullanımına etkisini anlama" gibi konularda farkındalık kazandırılması amaçlanmaktadır. . Bu amaç doğrultusunda sanat ve sıfır atık felsefesini disiplinler arası bir yaklaşımla birleştirerek öğrencilerin hem yaratıcı düşünme hem de sanat aracılığıyla çevreyi koruma ve yaşatma anlayışını kazanmaları beklenmektedir. Ulusal ve uluslararası ortaklarla birlikte yürütülecek olan proje yaklaşık 4 ay sürecektir. Proje kapsamında "sıfır atık" kavramının içselleştirilmesine yönelik faaliyetlerin her ay senkronize bir şekilde yürütülmesi planlanıyor.

Kas

Okulumuzun dış cephe boyası yenilenmesinde;

 İşçilik konusunda katkı sağlayan muhtarımız Kadir YANAK beye,

 Dış cephe boyasında önemli katkı sağlayan Murat YAPAKÇI beye, 

 Okul Aile Birliği başkanımız Osman KÜLEKÇİ beye teşekkür ederiz.

 

Ayrıca okulumuzdan desteklerini esirgemeyen;

- Çarşamba Belediye Başkanımız Halit DOĞAN beye ve Çarşamba Belediyesine,

- Yağcı İsmet İnşaat LTD ŞTİ,

- DM Hırdavat Murat SAĞLAM,

- Birey Okulları, 

- Kaya Köprü Alabalık, 

- Çardak Restaurant, 

- Bektürk Kardeşler Unlu Mamülleri ve 

- Çekim için de Foto Engin'e teşekkürlerimizi sunarız.

Ağu

"Misafir Ol Gel Bize" projesi ile Kalite Etiketi alan proje yürütücüsü öğretmenimiz Gülcan KÖSEOĞLU'nu ve projede yer alan öğrencilerimizi tebrik ederiz.