SAMSUN / ÇARŞAMBA - Durmuş Torun İlkokulu

Okulumuz Tarihçesi

Durmuş Torun İlkokulu Kuruluş Tarihçesi

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz; hayırsever işadamı Durmuş TORUN tarafından Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışlanan arsa üzerine, İl Özel İdaresi tarafından 3 kat ve 16 derslikli olarak kısa sürede inşa edilmiş ve 2007–2008 Eğitim-Öğretim yılında "Durmuş Torun İlköğretim Okulu" adıyla faaliyete geçmiştir. 4+4+4 yeni eğitim sistemiyle birlikte, 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılından itibaren ''İlkokul'' olarak dönüştürülme kararı alınmış ve "Durmuş Torun İlkokulu" adını almıştır. Okulumuzda normal öğretim yapılmaktadır.

Okulumuz bünyesinde sabah ve öğle grubu olmak üzere iki ana sınıfı şubesi bulunmaktadır. 12 Öğretmen, 1 Müdür, 1 Müdür Yardımcısı,  2 Yardımcı Hizmetler Personeli olmak üzere 16 personel görev yapmakta ve 213 öğrenci eğitim görmektedir.

HAYIRSEVER İŞADAMI DURMUŞ TORUN´UN HAYATI

1933 yılında Salıpazarı'nın Tahnal köyünde doğdu.32 yaşına kadar çiftçilikle uğraşan Durmuş TORUN 1965 yılında Çarşamba'nın Çay Mahallesine göç etti. Çarşamba'da seyyar satıcı olarak ticarete atıldı.1985 yılında ticaretini geliştirmek üzere çocuklarıyla beraber Samsun'da iş hayatına devam etti. Bu dönemde almış olduğu arazisini (şu anki okul arazisi) Milli Eğitim Bakanlığı'na Çarşamba Durmuş Torun İlköğretim Okulu'nun yapımı için bağışlayan hayırsever işadamı Durmuş TORUN; daha sonra gerek inşaat aşamasında gerekse eğitim-öğretime açıldıktan sonra okula bağış yapmaya devam etmiştir.

Yayın: 21.02.2013 - Güncelleme: 05.10.2023 14:33 - Görüntülenme: 2294